A minőségértékelése érdekében számos iparágban mérik az anyagok nedvességtartalmát – az élelmiszeriparban például az íz, az állag, az eltarthatóság szempontjából fontos –, az eredmények függvényében módosíthatják a gyártási folyamatokat, és biztosíthatják a termékek megfelelőségét. Letölthető dokumentum: Nedvesség elemzés- Tippek a minta előkészítéséhez
A Bentley France részéről a LinkedIn-en tett közzé egy posztot Mr. Pierre Broutin a megfelelő homogenizálás fontosságáról. A bejegyzés szerint a közép-infravörös (MIR) spektroszkópiával végzett tejipari analíziseknél a mérés előtti folyamatok ugyanolyan kritikusak, mint maga a mérés. A homogenizálás, különösen a zsírgömbök méretének csökkentése alapvető fontosságú mind a pontosság, mind az ISO9622:2013 szabványnak való megfelelés […]
A 2024-es dsm-firmenich World Mycotoxin Survey (dsm-firmenich világméretű mikotoxin-felmérés) aggasztó tendenciákat tárt fel az állati takarmány-összetevők mikotoxin-szennyezettségét illetően. 95 országból származó 23 808 minta elemzése alapján a dezoxiniavalénolt, a fumonizineket és a zearalenont azonosították a leggyakrabban előforduló mikotoxinokként. A legmagasabb szennyezettségi szinteket Észak- és Közép-Amerikában, Dél-Ázsiában, valamint Kínában és Tajvanon mérték, de a szennyezett európai minták száma […]